Maak de juiste keuzes in jouw loopbaan!
Loopbaanbegeleiding
Wat is loopbaanbegeleiding?
Voor je aan een loopbaanbegeleiding traject begint, is het belangrijk te weten waar je je aan mag verwachten.
Loopbaanbegeleiding leidt niet noodzakelijk naar een nieuwe job, integendeel, slechts een minderheid verandert na de coaching van werkgever.
In het traject van de loopbaanbegeleiding gaan we vooral op zoek naar wie je bent, wat jouw motivatie en drijfveren in je werk en in het leven zijn, en waar je gelukkig van wordt. Daarnaast kijken we naar jouw talenten en hoe je die optimaal kan inzetten in je werk.
Het is door die zelfreflectie dat je jezelf beter leert kennen en sterker in je schoenen zal staan. Je krijgt een andere kijk op je professionele leven en wordt gelukkiger in je job.
Herken jij jezelf in één van deze vragen
- Zoek je naar meer voldoening en plezier in je job?
- Sluit jouw huidige job niet (meer) aan bij wie je bent?
- Wil je een andere richting uit, maar weet je niet hoe eraan te beginnen?
- Ben je op zoek naar een betere balans tussen je professionele en privé-activiteiten?
- Vind je jouw waarden en interesses niet meer terug in je job?
- Zit er ruis op de lijn naar jouw collega’s of leidinggevenden?
- Zoek je naar meer zelfvertrouwen in je werk?
- Wil je groeien en je talenten en competenties ten volle inzetten?
- Wil je af van negatieve energie en werkdruk door een andere aanpak?
- Vraag je je af of een ander statuut beter bij je zou passen?
Met behulp van praktische oefeningen en coaching gesprekken gaan we samen op zoek naar antwoorden die jou kunnen helpen om de juiste keuzes in je carrière te maken.
Wat mag je verstaan onder loopbaancoaching?
Loopbaancoaching
Wie ben ik?
Bij "Wie ben ik?" draait het om zelfinzicht en zelfbewustzijn. Dit proces omvat het onderzoeken van je eigen persoonlijkheid, waarden, emoties, en gedachten. Het doel is om een duidelijker beeld te krijgen van je eigen identiteit en hoe deze vormgeeft aan je interacties met de wereld om je heen. Zelfonderzoek en -analyse helpen je om je sterke en zwakke punten te herkennen, evenals je passies en drijfveren. Het resultaat is een fundament van zelfkennis dat essentieel is voor persoonlijke groei en ontwikkeling.
Wat kan ik?
"Wat kan ik?" gaat over het identificeren van je vaardigheden en competenties. Dit houdt in dat je nagaat welke taken je goed af gaan, welke kennis je bezit, en in welke gebieden je bijzonder bekwaam bent. Dit onderzoek omvat zowel harde vaardigheden, zoals technische bekwaamheden en talenkennis, als zachte vaardigheden, zoals communicatievaardigheden en emotionele intelligentie. Het doel is om een duidelijk beeld te krijgen van je capaciteiten, zodat je deze effectief kunt inzetten in je carrière en persoonlijke leven. Methodes om je vaardigheden en competenties te onderzoeken kunnen zelfbeoordelingen, feedback van collega's, en professionele assessments omvatten.
Wat wil ik?
"Wat wil ik?" richt zich op het verkennen van je interesses en behoeften. Dit proces helpt je te begrijpen wat je motiveert, waar je gepassioneerd over bent, en wat je zoekt in zowel je persoonlijke als professionele leven. Het onderzoeken van je interesses en behoeften kan je helpen bij het maken van betere beslissingen over je toekomstige pad, van carrièrekeuzes tot levensstijlveranderingen. Technieken zoals het verkennen van nieuwe hobby's, het bijwonen van workshops, en het voeren van informatieve gesprekken kunnen waardevolle inzichten opleveren.
Hoe bereik ik mijn doel?
Een actieplan is een gedetailleerd plan dat de stappen schetst die je moet nemen om je doelen te bereiken. Het fungeert als een routekaart, die je leidt van waar je nu bent naar waar je wilt zijn. Een effectief actieplan bevat specifieke acties, deadlines, en verantwoordelijkheden. Het houdt ook rekening met de middelen die nodig zijn en mogelijke risico's of uitdagingen. Het ontwikkelen van een actieplan vereist een praktische benadering, waarbij je rekening houdt met je huidige capaciteiten en omstandigheden, terwijl je streeft naar je uiteindelijke doelstellingen.